11 Kasım 2011

Muck Size Gençler

Şu medya dediğin şeyin içinde farklı birşeyler görmek bir şanstır. Çoğu iş, birbirinin aynıdır. Aynı senoryadan yola çıkılmış birden fazla dizi mesela. Ama izler görürüz ki, sadece biri kalır ayakta. Şu günlerde ekranlarda sayıları çoğalan gençlik dizileri örneğin.

İlki olarak söyleceğim Pis 7'li dizisi. 7 fakir ama gururlu liseli gencin, özel bir lisede zengin çocuklarının şımarık hayatları içinde var olma, daha doğrusu okumaya çalışmaları anlatılıyor. Pis 7'linin her biri, olağanüstü keskin denecek derecede bilenmiş karakterler. Lakapları ise bi o kadar yani. Hele ki Cimbom lakaplı kıza, koca avcısı ama zengin olacak, denilmesi keskinliğin bir göstergesi bana göre. Ve tabiki de saçmalığın.

Böyle benzer gençlik çatışmasını Trt ekranlarında da görmek mümkün. Bilenler bilir. Geçen sezonun iyi işlerinden sayıldı ama bu sezon için akıbeti belli değildi yakın zamana kadar.
Elde Var Hayat dizisinden bahsediyorum. Guya bu sezon dizinin ismine Sınav eklendi. Ama gelin görün ki, dizideki gençlik, lisede ağalık kavgasına tutuştu. Aynı Pis 7'lideki gibi istenmeyen bir grup genç var karşımızda. Ama lise ordaki gibi özel falan değil. Bildiğimiz devlet lisesi. Ama Maaşaallah gençler pek bir şımarık. Öğretmenlere bile saygıları yok. Sırf sonradan geldiler diye. Kavga neyin kavgası anlamış değilim. Hele ki Kenan öğretmen( Emre Altuğ) ile yeni okuldaki aynı model kadın öğretmenin( adını unuttum ama Rojda Demirer oynuyor) kavgaları insanı deli ediyor. İkisi de sözde öğrencileri için ana-baba. Pehh... Boşanmış iki ailenin kavga eden aile reisleri gibi olmuşlar karakterleri bakımından. Çocuklarıda onlara uymuş.

Ve gelen bir gençlik dizisi Muck.
Nette bakındım, Glee adlı bir yabancı diziye benziyormuş. Kopya dizi olacak yani bizim Muck. Yani açılımı ile müzik umutları, cesaret kanatları. Danslı, müzikli bir diziymiş. Tabi içinde dramı da eksik olmayacakmış. Yani orjinaline uygun olursa. Biz sevgili izleyiciler bu Muck'u kabul eder miyiz bilemiyorum. Karşılığı tokat gibi bir cevap; izlememek ya da bir busede bizden olur, izleyerek. Bakıp, görelim.

Hee.. Birde bilmem kaç sezondur gençlik dizisi diye yoluna devam eden Arka Sıradakiler dizisi vardı demi? Elde Var Hayat dizisi de onun yontulmuş hali bence. Zira Arka Sıradakiler çok uç noktaydı. Hala da izleniyor ya ona şaşıp kalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder