23 Kasım 2011

Öğretmenlerime Sonsuz Sevgi ve Saygıyla

İnsanın okul hayatı bitiyor. Okuldayken, sınavı, sözlüsü, oydu buydu derken hiç özlenmeyeceği düşünülür. Ama özleniyor. Hemde her anı. Okuduğum okulun yolundan geçerken bile aklıma geliyor.

İlkokuldan üniversiteye kadar, sayısız öğretmenlere sahip oluyoruz. Evet sahip oluyoruz. Onlar bizim oluyor. Bizim öğretmenimiz. Sadece bizim. Böyle bir sahipleme oluyor işte öğrencilerde. Kolay gibidir öğrenci tarafından sahiplenmek. Ama sanıldığı kadar kolay olmaz öğretmenin işi. Hiç tanımadığı en az 30 bireye, öğrenciye kendini ispatlaması. Sevdirmesi demiyorum. Sevmezsin belki öğretmenini ama saygın sonsuzdur. Sahiplenirsin, benim öğretmenim dersin. Senin için kaybedilmeyecek bir hazine olur öğretmeninin.

İşte bu sebeple zordur öğretmenlik mesleği. Herkesin harcı değildir birinin öğretmeni olmak. Öğretmen olmanın ötesinde. Mesela mesleği öğretmendir biridir ama sadece mesleğin adını taşımakla kalır. Ötesine geçememiştir ne yazık ki. Çünkü öğretmenlik, öylesine bir meslek değildir. Olmamıştır. Olmayacaktır.

İşte, işte bu sebeple adıyla değil layikıyla öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerin, öğretmenlerimin, bu özel günleri şimdiden kutlu olsun. İyi ki varsınız diyorum.


Hepinize sonsuz teşekkürler.
Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder