21 Kasım 2011

Sen Yaşamak Kolay mı Sandın ?

Mendil satan çocuklar.
İşte onlar Türkiye gerçeğidir!
 Türkiye'nin her ilinde vardır. Bugün olmadı yarın elbet karşınıza çıkarlar. Acıyarak mendil alırsınız belki. Belki de küçümseyerek bakıp geçersiniz yanlarından. Görmezden gelmeniz kolaydır onları, küçüklerdir.
Oysa O, küçük değildi. Çocuk hiç değildi. Bundan olsa gerek, göze battı. Gözüne battı zabıtaların. Ya da onu orda görüp, görüntü kirliliği yaşadığını düşünen birinin.

40'lı yaşlarında, hayatta tutunacak dal bulamamış bir kadındı O. Eşi tarafından terkedilen, yalnız kalmış kadınlardan yalnızca biri.

Öldürülmüş olsa bu kadar konuşulmazdı diye düşünüyorum. Çünkü öyle çoğaldı ki sayıları son günlerde. O, tüm yaşadıklarına inat, yaşamaya çalıştığı için belki de gündeme bir ateş gibi düştü. Gözyaşları ile. İsyanı ile. Yaşamaya çalıştığı için kesilen ceza, Onun ortalama 2.5 aylık ekmek parası belkide. Hesaba göre sadece ekmek parası üstelik. Başka bir şey yemezse yani.

Daha nicesi var kimbilir. Bilmediğimiz. Görmediğimiz. O mendil satan kadın belki de şanslı olanlarından. Kimbilir, biri çıkar iş verir Ona bugün. Sesi duyuldu ya bir şekilde.

Allah, sesi duyulmayanlara sabır versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder